lördag 18 juni 2011

Lästips v24

4020
Clas Ohlson: Tar lån för att kunna dela ut 3,75
COs fria kassaflöde räcker inte till utdelningen och belåningen ökar. Som bekant bytte jag ut Clas mot H&M för några kvartal sedan och det är något jag inte ångrar.  COs trend med stagnerade vinster och ökad belåning verkar fortsätta.

4020
Vestas- framtidsbransch men hur ser lönsamheten ut?

Dividendmonk
The Procter and Gamble Company (PG) Dividend Stock Analysis 2011
Bra analys av konsumentgiganten. Jag gillar att P&G säljer en del verksamhet där man har svagare marknadsposition, t.ex. Pringles, läkemedels- och kaffeverksamhet. Lönsamheten optimeras och det tyder på att ledningen inte fokuserar på att växa i storlek ,sk imperiebyggande (ökad storlek ->ökad lön).

Dividendmonk
6 Premium Dividend Payers to Buy on Dips or Drops
Sex kanonbolag som är lite dyra i nuläget.

The Dividendguy
British American Tobacco BTI Dividend Stock Analysis
BTI är en av aktierna i min spanlista. Läste någon kvartalsrapport häromsistens där volymen minskade med ett par procent men vinsten däremot ökade. Denna trend med minskande volymer men prishöjningar som mer än väl kompenserar har funnits i USA i decennier. För BTI och PM finns även volymtillväxt i korten i tillväxtmarknader där växande välstånd gör att premiumcigaretter från väst ökar. Urstarkt kassaflöde och delar ut stora delar av vinsten.

di
börsrådet- börsen inte så dålig som man tror
Sevärt inslag. Blechert som vanligt försiktig:) Blechert får tydligen inte tipsa om SCA eller Skanska längre eftersom han börjar bli tjatig:) Blecherts aktietips blir:
* Handelsbanken ("Lundberg köper varje dag. Banken för orostider, banken som alltid går ur kriser med minst kreditförluster")
* Scania (defensiven says: PE bör baseras på hel konjunkturcykel)
* Axfood ("företag som klarar världskrig")

Blechert är också tveksam till verkstadsbolag och formuleringen lyder ungefär: Atlas är ett fantastiskt bolag men när det handlas till PE 16 på toppvinst blir jag orolig.

lundaluppen
Analys av Millicom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar