måndag 20 juni 2011

Har H&M utrymme kvar att växa?

Utifrån H&Ms årsredovisning 2010 och Wikipedias data över folkmängd har jag sammanställt detta diagram:Diagrammet visar att Skandinavien och Schweiz är H&Ms mognaste marknader. Här uppgår nettoomsättningen till över 700kr per person och år. Tyskland, H&Ms störst marknad, ligger långt efter då den genomsnittlige tysken handlar på H&M för 300kr.

I tillväxtmarknader som Turkiet, Kina, Sydkorea och Ryssland är potentialen enorm. Men H&M har även en låg marknadspenetration i en del utvecklade ekonomier såsom USA, Frankrike och Storbritannien. Närmare 90% av H&Ms försäljning kommer från Europa och man har ännu bara utposter i regioner som östeuropa, asien och västra halvklotet.

----
Jag har uppdaterat analyserna om mina innehav (se listan i menyn till höger). Bland annat har jag inkluderat 2010 och uppdaterat värderingarna.

5 kommentarer:

 1. Jag blir lite oroad när alla är eniga, finns det ingen bloggare somogillar HM?

  SvaraRadera
 2. Lund, förmodligen inte, men det borde gå att hitta en del som ogillar värderingen.

  SvaraRadera
 3. nu är H&M snart nere på 200 kr, då är det dags att tanka!

  Nästan 5% direktavkastning i detta fina bolag och tillväxten i framtiden!

  Nu ny modedesigner Versace kontrakterat (senast sprang ungdomarna ner alla för att få kläderna) plus en mer bred etableringen av lyxmärket COS. H&M gör en "Toyota" som då startade LEXUS för att konkurrera med lyxmärkena!

  SvaraRadera
 4. ja H&M känns riktigt intressant i nuläget. Till kvällen har jag tänkt jämföra Q1Q2 med konkurrenterna och försöka bedöma om marknadsandelen förändrats.

  SvaraRadera
 5. Hej 4020, det var en stilig bild!

  SvaraRadera