fredag 12 augusti 2011

Lästips v31 och 32Dividendmonk
Step 9: Allocate your Assets
Bra inlägg om den avgörande allokeringen mellan aktier och räntor.

Power Hedge@ Seeking Alpha
Telefonica: A Defensive Stock to Play the European Debt Crisis

"There is a definite feeling of near panic in the markets with just about anything connected to Europe and the P.I.I.G.S. in general. Telefonica is also a major component of most index funds focused on Spain. Many investors have been selling Spain and thus forcing index funds to sell. [...] In the case of Telefonica at least, that fear seems to be misplaced. "
Kan nog vara ett bra värdecase med direktavkastning på 10% och lågt PE (7ish). Tungt i Spanien och andra sydeuropeiska länder men stöd från Latinamerikansk verksamhet som står för 40% av vinsten. Tungt belånat- inget för mig.Per Lindvall@ e24:
De glider mot avgrunden

"Euroländernas senaste storslagna överenskommelse om en ”lösning” på den grekiska krisen, som även skulle hindra fortsatt spridning inom systemet har inte hunnit bli två veckor gammal innan sprickorna i bygget åter har börjat visa sig. Och nu är det de bärande konstruktionerna som har hamnat på glid. Det handlar om valutaunionens tredje och fjärde största ekonomier, Italien och Spanien, vars skulder är så stora att de beslutade stödfonderna [...] inte kan hantera dem. 
Räntenivåerna för de båda ländernas statsobligationer nådde på tisdagen nya toppnivåer. [...] de kraftigt förhöjda räntenivåerna att i sig ge direkta effekter på underskotten. Det kommer i sig att kräva än tuffare besparingar, som i sig riskerar att sänka den ekonomiska aktiviteten ytterligare. Kort sagt, de båda länderna närmar sig snabbt en punkt där en negativ skuldspiral gör situationen ohållbar. [...] Läget blir inte mindre oroande av att även räntan på de franska statsobligationerna har börjat ta rygg på de italienska hästarna."

Andreas Cervenka@ svd
Ett nytt 2008 – eller inte?

Ett viktigt draglok för att dra upp världsekonomin på banan igen efter 2008 var Kina. Skribenten skriver
"Kina står i utgångsläget närmast inför en överhettning med en inflation som tagit fart ordentligt. Innan den är under kontroll är Kinas politiker möjligen försiktiga med att trycka på stimulansknappen ännu en gång."
Även i Europa och USA saknas stimulansmöjligheterna a la 2008. Räntorna är redan på bottennivå och många länder kan inte längre stimulera ekonomin med investeringar/skattesänkningar pga skuldberg (i länder som Grekland tvingas man tvärtom genomföra nedskärningar).

Orosmoln saknas inte.. men det är då man kan köpa aktier billigt. Om man är sådär svenskt lagom som mig så kan man köpa kvalitetsföretag med konjunkturokänslig verksamhet.


Stockman
Amerikansk statsobligationsbubbla?

"Ratinginstitutet Standard&Poors har nu sänkt USAs kreditvärdighet till AA+ med negativa utsikter istället för normala rocksteady AAA. Vilket givetvis är fullkomligt logiskt när statsskulden är över 100% av BNP och knappt 10% av BNP i årliga budgetunderskott. Ändå är investerare beredda att sälja av och ligga likvida och låna ut pengar till den skuldsatte sjuklingen till räntan 0,2-0,3% (översatt till p/e tal runt 300(!!) eller så..)."Dividend Growth Investor
Now is the perfect time buy dividend stocks


 4020
Är aktier en dålig produkt igen?


---
Reser bort några dagar och är utan internet, tillbaka i slutet på nästa vecka.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera