onsdag 4 januari 2012

Försäljning av Unilever

Mitt nyårslöfte inom sparande var som bekant att minska antalet försäljningar. Oroväckande nog inleder jag ändå året med just en försäljning. Från min investering i Clas Ohlson lärde jag mig vikten av att inte ignorera svaga nyckeltal bara för att man gillar företaget kvalitativt. Jag gillar Unilevers varumärken och att mycket av dess försäljning sker i tillväxtmarknader. Däremot är historiken svag och värderingen hög: 
PE3:        19
P/FCF*:  22
*tre års löpande kassaflöde, nio års capex%

Enligt Grahams tumregel krävs en tillväxttakt på ca 6% framöver. Sedan 2002 har löpande kassaflöde växt 1,3% årligen. Det fria kassaflödet har under samma period minskat 0,9% årligen.

Likviden går till räntesparande.

4 kommentarer:

 1. jag var förresten och shoppade idag. Besökte väl närmare 10 butiker men hittade bara en skjorta på HM och en tröja på Dressman. Inom skjortor verkar det vara inne med armbågslappar och täta rutmönster.

  Kapp-Ahl hade många riktigt fula/vågade skjortor och kavajer med påsydda remmar på bröstet. HMs designers verkar vara hårdare hållna. Mycket av Kapp-Ahls sortiment reades ut för 50% medan det knappt var någon REA på HM.

  SvaraRadera
 2. Hej på dig löftebrytare!
  Jag undrar bara vad du menar med fotnoten "*tre års operativt kassaflöde, nio års capex%"?
  Tack och gott nytt år!
  Tokatli

  SvaraRadera
 3. Hej Tokatli:) I det här inlägget skriver jag mer om kassaflöde:
  www.defensiven.com/2011/12/snabbguide-till-fritt-kassaflode.html
  Skriv gärna igen om det fortfarande är oklart.

  SvaraRadera
 4. Hey alla,

  Någon här som har focus på Venue Retail Group ?

  Dom är i en turn-around just nu , men läget tyckar jag ser fint utt för framtiden.

  Andreas

  VD Proinvestor.se

  SvaraRadera