söndag 5 juni 2016

maktkamp i mcg

En av grundarna bakom MCG, Jann K Lindberg, kallar till extraordinär generalförsamling med följande motivering;
"Styrets leder og flertallet av det nyvalgte styret har over en tidsperiode på naermere ett år, unnlatt å foreta de omfattende kostnadsreduserende tilltak som er nødvendige for å tilpasse driften til selskapets meget betydelig reduserte inntekter. Hensyn tatt til den alvorlige krisen som råder innen seismikkindustrien, vil nødvendige tiltak omfatte både reduksjon i antal ansatte og reduksjoner i det meget høye lönnsnivå som er opprettholdt for virksomheten". 
Jann K Lindberg leder en gruppering med cirka en tredjedel av aktierna som har som mål att reducera lönekostnader samt byta ut hela styrelsen. Grupperingen lobbar också för reducering av styrelsen från fem till tre personer (ett företag med tolv anställda anses inte behöva en femhövdad styrelse). Båda grundarna av MCG är representerade i gruppen. (källa Finansavisen 24e maj)

Jag bedömer att gruppens intressen sammanfaller med aktieägarnas och ger mitt blygsamma stöd genom att ge Jann K Lindberg fullmakt att rösta i mitt ställe på den extraordinära generalförsamlingen (brevet med inkallelse till generalförsamlingen innehåller ett referensnummer/pinkod som kan användas till fullmakt över internet).

8 kommentarer:

 1. Jag tycker också han framfört vettiga argument. Tack för tipset om fullmakten, men var hittar du PIN-kod och referensnummer? När jag öppnar dokumentet så står det inga nummer i dessa fält (men mycket möjligt att jag bara är lite tillfälligt blind).

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag fick hem koderna i brevlådan tillsammans med kallelsen till generalförsamlingen. Jag är dock bosatt i Norge, vet inte om de distribuerar kallelser utomlands. Jag sänder dem en mail och frågar!

   Radera
  2. I see, tack! Skulle det gå att lämna fullmakt från Sverige, så kan vi ju sprida ryktet till Småbolag & Undantag & några till.

   Radera
  3. svar från MCG:
   "The notice have been sent to the address registrated by the shareholders, also to foreign addresses, or electronically if that is requested by the shareholder. There is no other way to get the ref and pin code."

   Radera
  4. Nu trillade nog poletten ner för mig... Jag äger ju MCG i en Kapitalförsäkring och då antar jag att jag inte har någon rösträtt. Tack ändå för engagemanget och vi får hoppas situationen reder ut sig på bästa vis!

   Radera
 2. tjänstemännen verkar ha börjat lyssna på Jann K Lindberg, styrelsearvode och lönenivå sänks nu 20 respektive 30%;
  http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=404374

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg det. Utgifterna sänkta, nu ska det bara till lite intäkter att tala om också så kan det här nog bli bra :-)

   Radera
 3. Rebellerna fick dock inte igenom reducering av styrelsen, ref http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=404745

  SvaraRadera