lördag 23 juni 2012

HM q2 2012

q1q2
Försäljning (konstant valuta) +12%
EPS (sek)                            +16%

En del av lönsamhetstappet har (föga förvånande) tagits tillbaka. Rapporten gjorde Mr Market euforoisk och aktien är tyvärr upp 12% den senaste veckan (senast 246kr). Jag hade gärna fortsatt köpa mer HM på tidigare nivåer. Men jag får vara nöjd med den post jag ändå har (portföljens största).

Expansionen är bred, under det senaste halvåret har HM öppnat butiker i ett tjugotal länder. Flest butiker har öppnats i Kina  (19 av 103). Avkastning på eget kapital urstarka 48%.

3 kommentarer:

 1. Jag delar din ånger. Den kom ju ner till 205 någon dag där har, jag för mig.

  SvaraRadera
 2. Nu har jag inte kollat detaljerad på lönsamheten men jag misstänker att den är fortfarande inte samma nivå som tidigare och uppgången på vinsten kommer främst på senaste 2 års tillväxt som vi inte kunde se resultat pga negativ valutaeffeter och annat externa faktorer.

  Tyvärr så har marknaden dragit upp akitekursen för högt och jag antar att vi måste vänta länge innnan vi kan se närheten av 200. (om vi nu kommer att se det igen?)

  SvaraRadera
 3. Jag som funderar starkt på att kränga av och invänta dipp eller ev köpa skydd i form av säljoption och ni sitter med ånger för att ni inte köpt mera..
  Mitt beslut vart inte lättare nu precis så råd mottages tacksamt.

  SvaraRadera