torsdag 15 november 2012

H&Ms aktie backar på noise

H&Ms aktie är ner 3.7% idag på svag oktoberförsäljning. Det verkar absurt att en enda månads försäljning har betydelse för aktiekursen. Historiskt har tillväxttakten varierat kraftigt över månaderna:
Baserat på tolv månaders rullande försäljning (sep11 -sep12) och genomsnittlig vinstmarginal sedan 2001 är PE strax under 20. Det tycker jag är prisvärt för ett skuldfritt bolag som är familjeägt och familjestyrt med urstarkt ROE.

Även Philip Morris har gått ner i pris på sistone.

8 kommentarer:

 1. Köpte en liten post HM idag runt 213 då jag tidigare ej haft den i min portfölj (varit dyr när jag haft likvida medel på kontot).

  Håller med om att det verkar vara en överreaktion på en månads försäljning framförallt då det redan rapoorterats på flera håll att klädbranschen haft en dålig månad (tänker mest på tyskland).

  Hoppas det forsätter ner mot 200-strecket, då blir det en lite rejälare post.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är också inne på att öka, får se var kursen står vid löning

   Radera
 2. Har börjat tanka HM idag för 213 kr.... Väntat länge på att den ska ner under 220 och nu är tiden inne. Får se om man får fiska lite djupare kanske? :D

  SvaraRadera
 3. Börsen tror jag står inför svåra tider och då följer nog HM med. Vore inte förvånad om vi kan köpa HM under 200 innan all bedrövelse är över. Vi har knappast sett allt från eurokrisen ännu, om inte annat så tyder de accelerande uppsägningarna på bistra tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är nog bra att sprida inköpen, att tima botten är omöjligt

   Radera
  2. Hoppas att vi får ner HM till under 200 och det är inte alls omöjligt i rådande ekonomiska läge men håller med Defensiven om att det är vettigt att sprida inköpen.

   Börjat med ett litet köp nu och blir ett till litet om det fortsätter ner en bit. Kommer vi ner mot 195 blir det nog en rejäl post om om inget annat lockar mer då.

   Radera
 4. Äger själv inga HM än men vill gärna också köpa på mig lite. Bara att hoppas på att de sjunker mer tills månadsskiftet när det är dags att investera mer pengar :-)

  SvaraRadera