defensivens verktygslåda

Böcker
 • Benjamin Graham, The Intelligent Investor
  Min favoritbok inom investeringar som jag läst upprepade gånger. Läs gärna senaste upplagan med kommentarer från Jason Zweig.
 • James Montier, Value Investing
  Mycket empiriskt material och en hel del intressant om psykologi på aktiemarknaden.
 • Robert Shiller, Irrational Exuberance
  Intressant om bubblor inom aktie, ränte och fastighetsmarknader.  
Läroböcker inom redovisning är också användbara. Vi hade en tunn bok benämnd Resultat, kapital och kassaflöde, skriven av Dag Smith. Informativ men snustorr.

För den som är intresserad av fondsparande kan jag rekommendera Millionare Teacher, skriven av Andrew Hallam. Boken passar mycket bra för nybörjarinvesteraren.

Stock Screeners

Annat användbart

8 kommentarer:

 1. Jag hade också Dag Smiths bok i kursen "företagsekonomi för civilingenjörer, 3 p". Snustorr men jättebra. Tyvärr tror jag att jag sålde den i studentens iver att få in en hundring efter kursens slut.

  Men ännu bättre: jag bodde i samma bostadsrättsförening som Dag, där han naturligtvis styrde och ställde över ekonomin i föreningen. Det du ;-)

  SvaraRadera
 2. Företagens redovisning, att förstå årsredovisningar är värd att inhandla med, kanske inte fullt lika torr dock, tvärt om ganska lättläst.:-)
  skriven av Hans Edenhammar & Per Thorell.

  SvaraRadera
 3. Håller med om boken Handelsmännen, den typen av företagshistoriker och entreprenörsbiografier är bra för att förstå den anda som finns i ett företag, en förståelse som är något helt annat än att dissekera siffror.

  SvaraRadera
 4. På samma tema, så finns det en fin Stenbecksbiografi av Per Andersson.

  SvaraRadera
 5. När kommer nästa spännande analys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga, det har varit lite stilje på bloggen i år.. Närmast till hands att analysera är Altria eller British American Tobacco, två nya innehav som jag investerat rejält i.

   Radera