lördag 17 november 2012

Buffett fortsätter minska kraftigt i J&J och P&G

Under Q3 har Berkshire fortsatt sälja stora poster i J&J och P&G. Nästan samtliga aktier i J&J är sålda (95% av balansen q2-12) medan positionen i P&G reducerats med 30% sedan årsskiftet. Jag hoppas att försäljningarna inte beror på att Berkshire ser stora kvalitetsbrister.
 
Berkshire har köpt fler aktier i framförallt IBM och Wells Fargo.

6 kommentarer:

 1. En något mer offensiv hållning av BH, måhända tror de vi är igenom krisen och skiftar över till mer cykliskt? Min känsla är att de är fel ute (alldeles för tidiga) men vad vet jag. De är ju ganska hårt viktade åt Amerikanska banker känns som Buffet inte är lika engagerad längre i stratiegifrågor.

  ELLER

  Så vet han nåt som inte jag vet (kanske det mest troliga).

  Trevlig helg /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. att försäljningar görs samtidigt i flera innehav (utöver J&J och PG även Kraft) gör att ser ut mer som strategibaserat än företagsspecifikt.

   trevlig helg till dig också!

   Radera
 2. Hej!

  Tack för en mycket bra blogg! Hur ser du på Nestle? Ett fint företag i mina ögon som dock i mina ögon verkar glömmas bort.

  Hälsningar

  Fredde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Nestle ligger i min spanlista tillsammans med flera andra konsumentgiganter. Kanske inte bland toppfavoriterna, jag ser inte riktigt samma styrka i dess varumärken.

   Radera
  2. Hur ser spanlistan ut egentligen? :)

   Radera
  3. det kan man undra, känns som att jag ofta refererar till den:)

   Altria, AT&T, Axfood, BATS, Colgate, Hasbro, Holmen, Chevron, Medtronic, Nestle, Pepsico, Reynolds, Swedish Match, Telefonica, Telenor, Telia, coca-Cola, hershey, unilever, verizon, wal-mart, kabe, lorillard, reckit benckiser

   Är nog dags jag höststädar i listan så den blir lite kortare och lätthanterlig

   Radera