söndag 6 november 2011

lästips v44

Aktiefokus
Välskriven och utförlig analys.
P/FCF3     17
P/E3          16
Det fria kassaflödet ger utrymme för en utdelning på 14kr per aktie vilket skulle motsvara en direktavkastning på 5,8%. Historiskt har Axfoods tillväxttakt varit ca 1% och jag tror att 1-2% är en god uppskattning för framtiden. Jag gillar Axfoods starka finanser, stabila rörelse och tydliga ägare. Den absoluta värderingen är helt OK men relativt alternativen tycker jag Axfood är för dyr. Axfood värderas enligt mina uppskattningar i linje med konsumentgiganterna Philip Morris och P&G. Även om verksamheten är stabil är den inte riskfri. För några månader sedan etablerade sig en ny aktör, Citygross, här i Uppsala.


Jacob Wolinski@ Valuewalk
Skribenten tipsar om en undersökning från Morgan Stanley med värderingsstatistik för olika europeiska börser. Värderingsstatistik är betydligt svårare att hitta för Europa än USA så det tipset tackar vi för! Jag håller på att skriva ett inlägg på basis av denna data som jag planerar att publicera framöver.

1 kommentar:

  1. Det får bli en viss försening av statistikinlägget då jobbansökningar tog mer tid än väntat!

    SvaraRadera