fredag 25 januari 2013

P&G q2-13

Det sista halvåret har P&Gs försäljning (konstant valuta ,exklusive förvärv/avyttring) ökat ca 2%. I dollar har försäljningen minskat 1% medan rörelseresultatet (exklusive nedskrivning av goodwill) är oförändrat. En viktig orsak till försäljningstillväxten är prisökningar. Då prisökningar till skillnad från volymtillväxt inte innebär några extra kostnader bör resultat i konstant valuta ha ökat något mer än 2%.

Inte guld och gröna skogar i mina ögon direkt... men aktien är upp över 3% under dagen (tittar Mr Market bara på nedersta raden för det senaste kvartalet?)

Värdering (pris 73$)
PE3                19
PFCF3           18
Bland bolagen i min portfölj tycker jag Novartis och P&G är högst prissatta. Men jag har blivit mer försiktig med att sälja p.g.a. övervärdering och kommer sitta kvar (dock allokeras utdelning från dessa innehav annorstädes).

2 kommentarer:

  1. Vad har du för GAV på P&G? Jag har hållt utkik i flera år men inte hittat rätt tillfälle...

    SvaraRadera
    Svar
    1. bra fråga, jag har inte fört någon vidare statistik över inköpskurser. Mellan tummen och pekfingret 62$ (exkluderar då återinvesterade utdelningar). Ser att jag köpte senast i september 2011

      Radera